links:
  • HOME
    • Letter writing
  • Interregnews
    • Memory of the Church
    • Photo Gallery
  • Orthodoxy in the World
    • Ortho' Feeds
    • Recommendations
  • Universe of Faith
    • Christian World
    • Reader's Suggestions
  • Christians persecuted Today
    • About Persecution
    • Debates and Solutions
  • Overview
    • Media Archive

Biserica Zlătari şi-a sărbătorit hramul istoric

9/8/2014

 
Picture
Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului are o semnificaţie aparte pentru credincioşii Parohiei Zlătari din Bucureşti, fiind ziua în care biserica îşi sărbătoreşte hramul istoric, informează Ziarul Lumina. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de părintele consilier Nicolae Dascălu, parohul bisericii, înconjurat de un sobor de preoţi.

Bucuria duhovnicească a sărbătorii a început din ajunul praznicului, atunci când slujitorii bisericii au săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, la rugăciune venind numeroşi fii duhovniceşti ai bisericii.

La finalul slujbei, părintele Florin Constantin, slujitor al sfintei biserici, a ţinut un cuvânt de învăţătură despre semnificaţia sărbătorii Naşterii Maicii Domnului şi importanţa ei în istoria mântuirii noastre, evidenţiind răbdarea şi nădejdea Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, care s-au rugat o viaţă întreagă pentru a primi acest dar binecuvântat, care este Maica Domnului.
                 |sursa|


Comments are closed.
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    RSS Feed

    Autorii
    acestei pagini sunt
    vizitatorii interregnum

                                                               
                PENTRU A PUBLICA ÎN 
                        PAGINA 
           READER'S SUGGESTIONS 

    ______________________
    -completați mesajul dvs. în formularul
             Cutia cu Scrisori !
    -introduceți un text de aproximativ 2000 caractere pentru apariția acestuia în pagina
        Reader's Suggestions !
    -o altă modalitate este aceea de a semnala un articol, o știre sau un material de informare pe care îl propuneți spre publicare în site-ul nostru.

                             ***    
        Textele care nu au valoare literară, morală, culturală sau de informare nu se pot califica pentru a fi puse în pagină.
      Interregnum își rezervă dreptul de a face  selecția cuvenită, conform criterii-lor enunțate mai sus, pentru a publica selecțiuni sau texte integrale aparținând vizita-torilor acestor pagini.
       Interregnum nu publică datele de contact ale colabo-ratorilor săi și nici nu livrează persoanelor  terțe adresele e-mail ale autorilor.

                  Vă mulțumim !
                                                               

    ***
    Picture

    Archives

    February 2015
    January 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    September 2013
    August 2013
    May 2013
    April 2013
    March 2013

    Picture

    Categories

    All

    Picture
       Cu dor, Dumnezeu  pune în suflarea de cântec a psalmistului această înfrigurare a căutării: Nu voi da somn ochilor mei şi genelor mele dormitare şi odihnă tâmplelor mele, până ce nu voi afla loc Domnului, locaş Dumneze-ului lui Iacob (Ps. 131, 4-5).
     Acest legământ  încununat de bucuria îngerului bine-vestitor, avea să pună în treapta cea mai de sus a descoperirilor voii celei sfinte a lui Dumnezeu bunăvoința altei sălășluiri – sălășluirea Cuvântului în sângiuirile cele curate ale unei fecioare. 
       Pântecele Fecioarei, numit și chivot al sfințirii pentru odihna Domnului (Ps. 131, 8), este precum odinioară  Sionul pe care Domnul și L-a ales sălaș (Ps. 131, 13); este toiagul împărătesc cel înflorit, masa pâinii, sfeșnicul de aur care ține în sine lumina cea pururi fiitoare.
       Acest  sălaș al întru-pării Cuvântului arată un nou chip al Taborului luminii dumnezeiești. Așezați în rațiunile lui, Moise și Ilie vor înțelege mai adevărat arătarea bunăvoinței lui Dumne-zeu care îi înfășa în lumină, având mărturia pogorâtă de Sus:  "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit!" (Matei 17,5).
     Rugăciunile noastre în-dreptate cu evlavie și dragoste către Maica Fiului lui Dumnezeu poartă cu ele conștiința cinstirii acestei mari minuni a descoperii lui Dumnezeu la noi. Maica Domnului este rugul aprins care arde de dragoste pentru Fiu și nu se mistuie, este scara pe care a văzut-o în vis Iacov și pe care s-a coborât la noi Domnul, este vasul sfânt cu mana cea dumnezeiască din care ne hrănim noi, credincioșii, spre viață veșnică, este însă, mai presus de toate, Taborul cel sfânt al dragostei și al luminii celei fără de apus.                          
    Picture
Powered by
✕